We Love Born2be

Як зав’язати і носити краватку-метелик? Основні поради кожному джентльменові

Правильно підібрана і естетично зав’язана краватка-метелик – запорука вдалого елегантного образу. Однак сучасна чоловіча мода показує, що краватка-метелик легко вписується як в повсякденну, так і в напівформальну стилізацію, додаючи оригінальності і шику! Але як покроково зав’язати метелика і як його носити, щоб не зробити модну помилку? Ми зібрали для тебе кілька корисних порад!

Види метеликів – ти їх всі знаєш?

Метелики бувають різних видів, і це знає кожен чоловік, який звертає увагу на дрес-код. Вони відрізняються висотою, формою країв, а головне – можливістю, на яку можна надіти ту чи іншу модель. Який метелик можна носити з костюмом, фраком або смокінгом, а який аксесуар підійде на кожен день? Перевір, які типи краваток-метеликів можна вибрати!

  • Butterfly – це класика поверх класики, яка ніколи не вийде з моди. Такий аксесуар повинен бути в колекції кожного чоловіка. Вузол досить вузький, а «крила» мають ширину близько 6,5 см і закруглені краї. Класичний метелик підходить як для вечірок або весіль, так і на кожен день.
  • Large butterfly – старший брат свого попередника. Такий метелик привертає увагу (його ширина більше 8 см), що може бути як перевагою, так і недоліком. Його можна носити в формальних випадках, наприклад, зі смокінгом і шкіряними туфлями. Однак великий метелик не підійде кожному чоловікові – він найкраще виглядає на високих джентльменах з широкою статурою. Якщо у тебе досить маленька будова тіла, такий метелик може виглядати комічно.
  • Batwing – найменший вид краватки-метелика, який має тонку прямокутну форму. Він підійде для стилю смарт-кежуал, хоча деякі моделі підходять і для більш формальних випадків.
  • Diamond point – улюблений метелик Джеймса Бонда. Звідки така оригінальна назва? Все просто: такий метелик має асиметричну форму – загострений кінець з одного боку вгорі, а з іншого – знизу, і кожна половинка нагадує діамант. Це кращий варіант для повсякденного використання, його навіть можна носити зі светром.

Як зав’язати метелика? Це простіше, ніж ти думаєш!

Питання про те, як зав’язати краватку-метелика, найчастіше виникає під час підготовки до весілля, випускного балу, напередодні Нового року або безпосередньо перед виходом на вечірку. Як би складно це не звучало, насправді потрібно всього кілька ходів:

  1. Схрести кінці метелика – вони повинні бути асиметричними, тобто лівий кінець повинен бути трохи довше правого.
  2. Створи вільну петлю – простягни довшу частину внизу, щоб лівий кінець залишався вгорі.
  3. Сформуй одне з крил – загни коротший (правий) кінець в центр крила і направ його край в праву сторону.
  4. Сформуй друге крило – склади довший (лівий, що залишився зверху) кінець, так само як і попередній, потім потягни його знизу за правим крилом і заправ в петлю.
  5. Остаточні виправлення – акуратно потягни ліве крило і затягни петлю. Трохи затягни вузол, розправ крила і переконайся, що вони симетричні. Готово!
популярні способи, як зав'язувати краватку-метелик

Як за мить зав’язати краватку-метелика? Покрокове керівництво

Багато чоловіків бояться зав’язати метелика – готуючись до особливого дня, наприклад, до власного весілля, стрес може все зіпсувати. Однак вихід є! Все, що тобі потрібно зробити, це надіти краватку-метелика на застібці, яка є трохи більш доступним варіантом шикарної класики. У цій моделі вже готові, зав’язані крила – все, що тобі потрібно зробити, це обернути їх навколо коміра сорочки і застебнути. Як це зробити? Як скріпити краватку-метелика?

  1. Розклади обидва кінці на плоскій поверхні, наприклад, на столі.
  2. Зігни кінці обох смужок, щоб вони прийняли характерну форму метелика.
  3. Візьми довшу смужку і одягни її на більш коротку – крила повинні рівномірно перекриватися.
  4. Відкинь ліву сторону зовнішнього крила і зігни довшу смужку в центрі, щоб вийшов кут 45 градусів. Потім знову поклади крило на внутрішню частину.
  5. Візьмися за край довшої смужки і помісти металеву деталь всередину перфорації. Перетягни її в самий кінець.
  6. Перетягни довшу смужку через центр крил метелика.
  7. Поверни метелика на 180 градусів – перед тобою повинна бути внутрішня частина, яка буде знаходитися поряд з ґудзиками сорочки.
  8. Протягни ремінець через центр петлі і стягни її. Майже готово!
  9. Останній крок – розгладження поверхні матеріалу, а також коригування крил, щоб вони мали рівну форму. От і все!

Як підібрати краватку-метелика до костюму? Найважливіші правила

Попереду важлива подія, і ти не знаєш, як підібрати колір краватки-метелика до свого костюму? У нас є кілька корисних порад, які допоможуть тобі уникнути модної помилки. Розглянемо докладніше класичні костюми, які обираються найбільш часто. Безумовно, серед них лідирує модель в глибокому чорному кольорі. Яка краватка-метелик підійде до чорного костюма? Цей формальний наряд найкраще доповнити червоним, зеленим, темно-синім або бордовим метеликом. Невелика порада: пам’ятай, що з фраком надівається тільки білий метелик, а зі смокінгом – чорний. Хочеш надіти костюм темно-синього відтінку? Тобі цікаво, яка краватка-метелик до синього костюму буде правильним вибором? Експерти в чоловічій моді вважають, що більшість відтінків метеликів добре поєднуються з темно-синім. Світлі, бежеві або пудрові моделі, а також різні візерунки вибирай для менш формальних випадків, наприклад, корпоративного заходу в стилі smart casual. Більш темні кольори метеликів, наприклад, бордовий або темно-зелений, прекрасно підходять для офіційних церемоній.

Однією з найпопулярніших моделей також є сірий костюм. Яка краватка-метелик підійде до сірого костюма? Костюм більш світлого відтінку сірого слід злегка прикрасити за допомогою краватки-метелика відтінку темно-оливкового, винно-бордового (відмінний варіант, якщо вибереш рожеву сорочку) або темно-коричневого. До темно-сірого костюма і світлої сорочки ми рекомендуємо краватки-метелики, близькі до кольору костюма – наприклад, сталевого або антрацитового кольору. Вибір метелика залежить не тільки від відтінку ділового костюма, але і від матеріалу, з якого він виготовлений. Важливо уникати поєднання однакових тканин. Ось чому, наприклад, до так популярного влітку бавовняного костюма найкраще додати атласну або шовкову краватку-метелик. А як щодо сорочки? Чи є у тебе сумніви, яка модель підійде найкраще? Ми підготували готові стилізації, в яких ти представиш себе неперевершено. Обов’язково прочитай, яку сорочку можна поєднувати з краваткою-метеликом.

Нові дописи