We Love Born2be

Як повернути бездоганний колір одягу? Дізнайся перевірені і ефективні методи!

Білий одяг жовтіє, чорний стає сірим, а кольоровий – втрачає виразність. Звучить знайомо? Ми впевнені, що ти не раз стикалася з такою проблемою. Адже це ефект багаторазового прання, а також використання. Однак іноді це також може бути результатом неправильного догляду за одягом. Однак втрату кольору можна запобігти. Ми підготували кілька перевірених методик, завдяки яким тобі вдасться освіжити одяг. Дізнайся, як дати йому нове життя і повернути бездоганний колір!

Як відновити колір одягу?

Перш ніж ми розповімо, як повернути колір одягу, нагадаємо кілька правил, які дозволять звести до мінімуму зміну кольору тканини. Перш за все, не забудь прати одяг при правильній температурі – слідуй рекомендаціям виробника. Однак, якщо на твоїй улюбленій сорочці або брюках немає етикетки або вона вицвіла, вибери ручне прання або встанови делікатний режим. Крім того, не забудь вивернути одяг навиворіт, перш ніж класти його в барабан пральної машини. Також добре завжди використовувати найкоротшу програму прання – вона змиває менше фарби. Крім того, ніколи не суши білизну під прямими сонячними променями.

Як повернути колір вицвілому одягу? Одне з найпопулярніших домашніх засобів – це розчин холодної води і солі. Змішай їх у великій мисці і замочи в ній будь-який одяг, який втратив колір. Ще один метод відновлення кольору – це суміш води і харчової соди (в співвідношенні 1 літр води: 1 столова ложка харчової соди). Замочи в цьому розчині потьмянілу сукню або блузку на 10 хвилин, потім просуши виріб в затіненому місці. А може, ти хочеш відновити колір пожовклої білизни? Замочи її в кислому молоці, потім випери в пральній машині. Однак, якщо домашні хитрощі не спрацюють, можна також використовувати барвники для тканин. Сучасні технології дозволяють здійснювати цей процес під час прання. Таким способом, звичайно ж, можеш рятувати тільки несинтетичні тканини.

Як повернути колір чорному одязі?

Ти вже знаєш, як поводитися з кольоровим одягом, щоб він не втратив колір, або як повернути виробу бездоганний зовнішній вигляд. Прийшов час оновити чорний одяг. Так що ж робити, щоб твій чорний одяг залишався … ідеально чорним? Варто знати, що такі речі можна освіжити, замочивши їх у воді з оцтом (в співвідношенні 2:1). Ще одне домашній засіб – настій з листя волоського горіха або плюща звичайного. Що ще буде корисним? Варто прати речі в спеціальних миючих засобах, призначених для чорних тканин.

Як повернути одягу білосніжний колір?

А як щодо білого одягу? Чи можемо повернути і йому колишню красу? Відповідь на це питання: звичайно ж! Але яким чином? Можеш замочити пожовклу сорочку приблизно на 10 хвилин у воді з перекисом водню (1 столова ложка 12% перекису водню на літр води). Також ефективним вибором стане суміш води і лимонного соку. Сміливо можеш спробувати і бабусин метод, який полягає в кип’ятінні посірілого одягу протягом 30 хвилин. Якщо перераховані вище поради не допомогли, використовуй барвники для білого одягу або відбілювач. Цікавою пропозицією на ринку є також відбілюючі серветки, які використовуються під час прання білизни в пральній машині.

Також прочитай, як врятувати одяг після фарбування!

Нові дописи