We Love Born2be

Як почистити зимові черевики? Як доглядати за взуттям, щоб воно прослужило як можна довше?

У нашій країні зима і пізня осінь асоціюються, в основному, з калюжами, дощем, снігом, що тане, і… брудним взуттям, вірно? Якщо тобі цікаво, як почистити зимові черевики або, як ми їх ще називаємо, трапери, і на що звернути увагу, щоб як можна довше зберегти взуття в ідеальному стані, читай далі! Дізнайся, про що треба пам’ятати.

Чи можна прати трапери в пральній машині?

Коли настає холодна погода, у твоєму гардеробі не тільки футболки замінюються светрами, але і туфлі чи кеди більш теплим взуттям. Найбільш часто вибір падає на класичні трапери – зимові черевики на шнурівці і протекторній підошві. Визнай, що це модель є і в твоїй колекції, і ти напевно зіштовхуєшся з питанням: з чим носити жіночі трапери? Але, ти коли-небудь замислювалася, як утримувати їх в чистоті? Ти не уявляєш, як прати трапери, і чи ви взагалі можна це робити в пральній машині? У нас є декілька порад! Насамперед, не можна прати такі черевики в пральній машині. Якщо у тебе немає часу, щоб почистити їх або бруд настільки сильний, що ти не можеш його самостійно видалити, віддай взуття в професійну пральню. Це заощадить час і нерви!

Про чистку варто подбати також після сезону, коли черевики вже повинні лежати в шафі. Ти ж не хочеш півроку тримати в гардеробі брудне взуття? Крім того, якщо наприкінці зими ти подбаєш про якісну чистку черевиків, вони прослужать тобі набагато довше. Звичайно, принцип розміщення чистих речей в шафі поширюється не тільки на взуття, але і на куртки, пальто, светри і т. д.

Як почистити трапери?

Ти вже знаєш, що трапери не можна прати в пральній машині. Тільки як гарантувати їм безпечну і, головне, ефективну чистку в домашніх умовах? Треба пам’ятати одне основне правило! Завжди вибирай тип чистячих засобів для матеріалу, з якого виготовлено взуття. Це дуже важливо. В іншому випадку у тебе може виникнути не тільки проблема позбавлення від всього бруду, але ти також ризикуєш пошкодити взуття, чого краще уникнути, вірно?

Так як же почистити шкіряні трапери? Свіжий бруд, який дуже легко прилипає взимку, можна видалити злегка вологою ганчірочкою. Однак, зверни увагу на дві речі – ганчірка повинна бути виготовлена з м’якого матеріалу, щоб не дряпала шкіру. Крім того, постарайся видалити бруд якомога швидше, бажано, як тільки повернешся додому. Це важливо, тому що свіжі забруднення видалити легше, ніж сухі. Якщо на підошвах їх дуже багато, можна спочатку струсити їх, постукуючи взуттям об землю.

Як вичистити замшеві черевики?

Ми пояснили, як чистити шкіряні трапери, але як щодо замшевих? Тут справа дещо складніша! Замша – це матеріал, який виглядає елегантно і оригінально, але тільки якщо вміло за ним доглядати. Так як же почистити замшеві черевики? Як вже згадувалося, вибір відповідних засобів для чищення відіграє тут головну роль. У цьому випадку, спеціальна замшева гумка, яка видаляє бруд, може бути дуже хорошим рішенням. Вартість такої гумки становить близько 40-70 гривень – це не великі витрати. Її можна придбати у взуттєвих магазинах або в інтернеті. Пам’ятай, що чисте, акуратне взуття – найкраще доповнення будь-якого образу! Саме тому завжди пам’ятай про правильний догляд за своїми черевиками, незалежно від пори року і ступеня забруднення.

Як доглядати за траперами і чому просочення спеціальними препаратами так важливе?

Що зробити, щоб улюблені черевики завжди перебували в ідеальному стані і прослужили якомога довше? Насамперед, правильне просочення взуття дуже важливе восени і взимку. Зараз зими можуть бути дуже примхливими, особливо через бруд, дощ і сніг, що негативно позначається на одязі та взутті. Саме тому слід придбати спеціальні просочувальні засоби, звичайно, ті, які відповідають потребам конкретної моделі. Також не забувай, що чистячі та гідроізоляційні препарати слід використовувати відповідно до інструкцій виробника.

ПАМ’ЯТАЙ! Як почистити трапери? Якщо ти хочеш зберегти чистоту свого взуття, запам’ятай кілька правил:

  • Перш за все: не пери трапери в пральній машині. Набагато більш розумним вибором буде чистка в домашніх умовах або віддача улюбленої пари в професійну пральню.
  • По-друге: при виборі засобів для чищення черевиків ЗАВЖДИ звертай увагу на те, з якого матеріалу виготовлена конкретна модель і підбирай безпечні для неї препарати.
  • По-третє: не забувай про просочення! Це важливо не тільки через комфортне носіння взуття, але і, перш за все, через його стан. Регулярне просочення сприятливо впливає на зовнішній вигляд черевик, як і на їх довговічність.
Нові дописи