We Love Born2be

Як прати і прасувати льон? Рекомендації фахівців

Жінки діляться на дві групи – до першої ми віднесемо тих, хто охоче береться за прибирання, прання і прасування, а до другої – тих, хто домашню роботу вважає найгіршим покаранням. Незалежно від того, до якої групи ти належиш, варто знати деякі основні правила догляду за одягом, оскільки стильний, доглянутий наряд – це найкраща візитна картка будь-якої жінки. У цій статті ти знайдеш поради, які тобі знадобляться для догляду за лляним одягом. Приступимо! Прання та прасування льону. Готова до першого уроку?

Чи можна прати льон в пральній машині?

Льон – це натуральна тканина, тому немає ніяких протипоказань до машинного прання. Однак, перш ніж кидати свою футболку, сорочку або штани з льону в барабан, перевір рекомендації від виробника. Всю необхідну інформацію знайдеш на етикетці. Лляний одяг білого кольору можеш прати навіть при температурі до 95 градусів. Кольоровий одяг потрібно прати в більш делікатному режимі. Важливо відзначити, що льняний одяг не має особливих вимог, коли справа доходить до викручування або полоскання. Речі з цього виду тканини можна сушити в автоматичній сушарці.

При якій температурі прати льон?

Як ми вже згадували, льон – це не тільки натуральний, але і дуже міцний матеріал. Саме тому можеш сміливо прати його в машині-автомат, використовуючи при цьому високі температури. Білий одяг з цієї тканини можна прати навіть при температурі 95 градусів. А як з сірим натуральним льоном? Тут діють ті ж правила, але потрібно пам’ятати, що після кожного прання матеріал може злегка посвітліти. А як виглядає ситуація з пранням кольорових тканин з льону? В цьому випадку краще зробити ставку на делікатний режим, щоб запобігти знебарвлення. Якщо на етикетці ти не знайдеш більш докладної інформації на цю тему, кинь одяг в пральну машину при температурі не більше 40 градусів. Якщо потрібно впоратися з серйозними забрудненнями, можеш використовувати плямовивідник. При виборі засобу почитай склад, якщо побачиш там хлор, тоді відмовся від нього. Такий засіб може пошкодити твій лляний одяг.

Прасування льону. Ми підкажемо, як це зробити

Як виглядає прасування льону? Хоча кажуть, що це один з найбільш складних для прасування матеріалів, ми з цим не зовсім згодні. Перед прасуванням змочи льон водою. Потім варто почекати близько 5 хвилин, після чого приступити до прасування. Яку температуру використовувати? Як ми вже говорили, льон любить гаряче й витримує температуру до 220 градусів. З льоном розібралися, а як щодо делікатного фатину? Як швидко випрати та випрасувати фатин? Про це читай далі.

Нові дописи